zene-donji-ves

Image by gpointstudio on Freepik

Odabir pravog donjeg veša za vaš tip tela važan je ne samo za udobnost već i za poboljšanje vašeg izgleda. 

Različiti tipovi tela zahtevaju različite vrste donjeg veša, a nošenje pogrešne vrste može dovesti do nelagodnosti, neugodnih linija ili čak zdravstvenih problema!

U ovom vodiču ćemo istražiti različite tipove tela i preporučiti najbolje vrste donjeg veša za muškarce i žene.

Razumevanje tipova tela i modela koji im pristaju

Pre nego što zaronimo u konkretne preporuke, važno je razumeti različite tipove tela. 

Za žene, četiri glavna tipa tela su peščani sat, atletski, oblik jabuke i kruške. Dok za muškarce, glavni tipovi tela su atletski, zdepasti, vitki i krupniji. 

Razumevanje vašeg tipa tela pomoći će vam da izaberete donji veš koji dobro pristaje i laska vašem obliku, a široka ponuda koju nudi prodavnica Bonati u Beogradu će olakšati i najzahtevnijima da pronađu idealni donji veš napravljen od mekog pamuka.

Donji veš kreiran za razne oblike tela žena

Svaka žena ima jedinstveno i lepo telo, bez obzira na veličinu, oblik ili druge fizičke karakteristike i zaslužujete da se osećate samopouzdano i udobno u svojoj koži, a dobar izbor kreiran sa vašim potrebama na umu vam može dati dodatan nivo udobnosti i sigurnosti.

Peščani sat: Žene sa figurama peščanog sata imaju uravnotežene proporcije sa dobro definisanim strukom. Najbolji donji veš za ovaj tip tela su gaćice visokog struka koje grle struk i naglašavaju obline.

Oblik kruške: Žene sa telom u obliku kruške imaju veće bokove i bedra u poređenju sa njihovim strukom i grudima. Najbolji donji veš za ovaj tip tela su dečački šorts ili bikini donji deo koji nudi punu pokrivenost, a istovremeno ističu struk.

Oblik jabuke: Žene sa telom u obliku jabuke imaju veći srednji deo u poređenju sa svojim bokovima i butinama. Najbolji donji veš za ovaj tip tela su gaćice visokog struka koje pružaju kontrolu i podršku stomaku.

Atletski: Žene sa atletskim tipovima tela imaju ravniji oblik sa manje oblina. Najbolji donji veš za ovaj tip tela su tange ili gaćice koje stvaraju iluziju oblina i pružaju podršku.

Donji veš kreiran za razne oblike tela muškaraca

Svako muško telo je jedinstveno i muževno na svoj način, bez obzira na njegovu veličinu, oblik ili druge fizičke karakteristike, zbog čega svaki muškarac može bit alfa muškarac ako veruje u sebe i svoje kvalitete.

Bez obzira da li imate vitku, atletsku građu, zdepastu, mišićavu građu ili nešto između, vaše telo je odraz vašeg jedinstvenog identiteta i zaslužuje da bude uzeto u razmatranje prilikom proizvodnje muškog donjeg veša.

Atletski: Muškarci sa atletskim tipom tela imaju mišićaviju građu sa manjim strukom. Najbolji donji veš za ovaj tip tela su gaćice ili bokserice koje pružaju podršku i ističu noge.

Zdepast: Muškarci zdepaste građe imaju veći srednji presek i deblje noge. Najbolji donji veš za ovaj tip tela su bokserice ili labave gaćice koje pružaju udobnost i prozračnost.

Vitki: Muškarci vitke građe imaju uži okvir sa manje mišića. Najbolji donji veš za ovaj tip tela su bokserice ili gaćice koje dobro pristaju i podržavaju.

Krupniji: Muškarci krupnije građe imaju veći srednji presek i deblje noge, a najbolje donje rublje za ovaj tip tela su bokserice sa udobnim lastišom i dužih modela, jer će tako izbeći podizanje i iritaciju.

donji-ves-zena

Opšti saveti pogodni za svaki tip tela 

Kada je u pitanju izbor pravog donjeg veša, treba uzeti u obzir nekoliko stvari, bez obzira na tip tela.

Zapamtite, najvažnije je da odaberete donji veš u kojem se osećate udobno i pruža vam odgovarajući nivo podrške za vaš tip tela i aktivnosti, jer ne treba vi da se prilagodite vešu nego on vama, zbog čega nike neophodno da menjate svoje navike i da se odričete omiljenih poslastica ukoliko vam ne štete zdravlju.

Odvojite vreme da isprobate različite stilove i tkanine kako biste pronašli ono što vam najbolje odgovara.

Potražite tkanine koje propuštaju vazduh poput pamuka ili bambusa, koje odvode vlagu sa vaše kože i izbegavajte sintetičke tkanine kao što su najlon ili poliester, koji mogu da zarobe znoj i bakterije.

Izaberite donji veš koji vam dobro stoji i ne skuplja se i ne rasteže. Uverite se da pojas nije previše zategnut ili previše labav, i proverite otvore za noge da biste bili sigurni da vam se ne urezuju u kožu.

Razmislite šta ćete raditi dok nosite donji veš, jer ako ćete biti aktivni i recimo biti aktivni sa alatima u svojoj kućnoj radionici, potražite donji veš koji pruža podršku i ne izaziva iritaciju na butinama. 

Dodatno, ukoliko nosite usku odeću, izaberite donji veš koji se ne vidi.

Iako su udobnost i prikladnost najvažniji faktori, ne zaboravite da odaberete stil u kojem se osećate dobro, ali ne na uštrb zdravlja često narušenog preterano uskim donjim vešom. 

Bez obzira da li više volite bokserice, gaćice ili nešto između, izaberite stil koji odgovara vašoj ličnosti i čini da se osećate samouvereno.

Imajući na umu ove savete, moći ćete da izaberete donji veš koji vam pruža odličan osećaj i izgleda još bolje!